Interview – Titus Simoens

door brittsterkens

Op This Surrounding Us All kan je mijn interview terugvinden met fotograaf Titus Simoens. Foto’s verzorgd door Karlijne Geudens.

tumblr_inline_o08d0rq0me1rfi0an_540

Fotograaf Titus Simoens (°1985) woont en werkt in Gent, België. Doorheen zijn nog vrij prille carrière, heeft Titus’ focus totnogtoe meestal gelegen op het maken van sterke beelden en het assembleren ervan tot gevoelige series. We spraken met hem over zijn invloeden, zijn manier van leven, zijn werk en de rode draad tussen deze elementen.

Wij kennen Titus vooral van zijn trilogie ‘Blue, See’, ‘Mount Song’, ‘Los Domadores’, die het leven van jongens illustreert die op een erg jonge leeftijd school beginnen lopen in een gedisciplineerde omgeving, met als doel een specifieke stiel te leren. Deze series zijn eerder dit jaar in boekvorm uitgebracht.

Momenteel brengt Titus het meeste van zijn tijd door in Arles (Frankrijk), waar hij een reeks wil maken rond een fabel over “les Arlésiennes”, de mooiste en meest onbereikbare vrouwen van de stad. Net als Vincent Van Gogh leeft hij er op een zolderkamer. Hoewel de periodes waarin hij zich in het land bevindt, schaars zijn en hij zijn handen vol heeft met het bezoeken van vrienden en familie, hebben we het genoegen gehad om Titus te mogen ontmoeten in zijn woonst in Gent. Die deelt hij met twee bevriende kunstenaars.

Advertenties